2016 m. rugsėjo 27 d., antradienis

Interviu su U-17 kapitonu Kipru Kažukolovu

Lietuvos U-17 (gimusių 2000 m. ir jaunesnių žaidėjų) rinktinė jau grumiasi Europos U-17 čempionato atrankos turnyre Alytuje. Pasiruošimo atrankai metu kalbinome keletą rinktinės žaidėjų neįpareigojančiomis temomis – apie laisvalaikį, pramogas, pomėgius ir, tik šiek tiek, futbolo reikalais.

Šį kartą dalinamės pokalbiu su Lietuvos U-17 rinktinės kapitonu Kipru Kažukolovu.

Kipras Kažukolovas nuotraukos centre

Q: Ką labiausiai mėgsti valgyti?
A: Vištieną.
Q: Tavo komandos draugas Matas Vareika minėjo, kad kai važiuojat į rungtynes tu, kaip kapitonas, autobuse paleidi muzikos. Kokią muziką įjungi, kad draugai ir tu pats užsviestumėt rungtynėms?
A: Kai tiesiog važiuojam, klausom kažką ramesnio, o kai iki varžybų lieka nedaug laiko jau pradedam klausyt užvedančių. Keletas iš tokių dainų pavyzdžių būtų Kanye West – Pt. 2, Liu - Don’t Look Back. Tu Privalai Skambėt dar „varo pas mus normaliai“.
Q: O ką pats šiaip mėgsti paklausyt, ne tada kai važiuoji į rungtynes?
A: Kartais repo, šiaip daugiau šiuolaikiškas tiesiog. Yra tokia daina kuri pastaruoju metu patinka - Lost Frequencies – Beautiful Life.
Q: Jeigu galėtum vienai dienai pasiversti gyvūnu, koks būtum gyvūnas?
A: Šuo. Bet kur nors sodyboj, nes bute būtų nieko gero.
Q: Norėtum, kad visi glostytų?
A: Aha.
Q: Ką reiškia būti kapitonu už aikštės ribų? Ar tai daro įtaką tavo bendravimui su komandos draugais?
A: Kai esi kapitonas, turi būt atsakingas, nes kai treneriai kažko paprašo, būtinai turi padaryt. Negali simuliuot ir „nusimazint“. Negali daryt nesąmonių, nes tam tikru aspektu esi komandos veidas. Dėl santykio su komanda, tai aikštėj tas jaučiasi stipriai, bet už aikštės ribų visi bendraujam kaip lygus su lygiu. Nebent vėlgi, treneriai duoda kažkokių užduočių, tada jau pasijaučia.
Q: Kokį futbolininką galėtum įvardint kaip tą į kurį lygiuojiesi? Kokios jo savybės tave žavi, tau patinka?
A: Toks yra tik vienas - Carles Puyol. Man patinka jo atsinešimas, jis labiausiai imponuoja kaip kapitonas ir man yra pavyzdys ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Atsižvelgiant į žaidimą, tai norėčiau būti toks pat agresyvus kaip jis, toks pat užtikrintas. Tai ir sieksiu įgyvendinti!

Kipro žaidybinė akimirka


Dėkui už atsakymus, Kiprai!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą