2016 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis

Mažos tautos didelė svajonė vis dar gyva

Atrankos turnyras į U-17 Europos čempionatą įgauna pagreitį. Kiekviena komanda jau sužaidė po dvejas rungtynes ir žais dar po vienas. Diskusijos apie futbolą karštos kaip niekad, o mes neatsilikdami kalbiname Lietuvos U-17 rinktinės trenerius Vytautą Vaškūną ir Gintarą Krasauską.


Po vakarykščio pralaimėjimo norvegams, ištikimi sirgaliai plojo lietuviams. Ir ploti buvo už ką. Vaikinai garbingai atstovavo Lietuvos futbolą, kovos dvasia jų neapleido iki paskutinės rungtynių minutės.

„Džiaugiuosi komandos pasirodymu. Žemai lenkiu galvą už tokį nusiteikimą ir atsidavimą. Drąsus sumanymas žaisti pirmu numeriu nepargriovė rinktinės „veidu į purvą“, o parodė, kad Lietuvoje auga drąsių žmonių karta nebijanti iššūkių, sugebanti išgauti didelę vidinę energiją kuri turi ateitį”,  - rungtynių aistroms dar neišblėsus kalbėjo rinktinės vyr. treneris Vytautas Vaškūnas„Norvegų komanda yra gera, turinti individualiai stiprių žaidėjų, tokiai pralaimėti ne gėda. Džiaugiuosi, kad atrankos turnyras vyksta būtent Lietuvoje ir daug žmonių gali pamatyti tokius galingus varžovus ir jų fone mūsų ateitį, o ne tik sausą rezultatą.“

Pasak rinktinės personalo žaidybinis procesas buvo geresnis nei pirmose rungtynėse prieš Ukrainą, bet to nepakako nugalėti stiprios, gerą atakuojančią liniją turinčios norvegų komandos.

G. Krasauskas (kairiau) ir V. Vaškūnas (dešiniau)
„Mokykis su tais, kas stipresni, laikykis tada, kai kiti pasiduoda ir tu nugalėsi ten, kur tai atrodė neįmanoma, - šia fraze galime apibūdinti mūsų pasirinkimo kelią – žaisti agresyviai ir rezultato ieškoti prie varžovų vartų, o ne tik gintis. Tokie varžovai ištestuos mus ir parodys krypties pliusus bei minusus. Todėl, dar kartą noriu padėkoti komandai už begalinį atsidavimą, už žaidybinio plano laikymąsi, už ašaras rūbinėje po rungtynių, už tikėjimą, kad mes galim pasiekti savo tikslus“, - dėstė mintis V.Vaškūnas.


Taip pat įžvalgomis pasidalino ir treneris Gintaras Krasauskas:

„Mes žaidžiam atakuojantį futbolą, o ne gynybinį todėl, kad tokia mūsų pasirinkta filosofija. Žinoma, turint galvoje, kad tai Lietuvos futbolui yra gan nauja, yra realu, jog dėl to mes galime kiek nukentėti rezultato prasme, tačiau pasirinkus gynybinę strategiją nėra jokių geresnio rezultato garantijų. Mes manome, kad žaidėjai turi mokėti žaisti futbolą ir pirmu numeriu, o ne tik grupuotis ir gintis kaip dažniausiai žaidžia Lietuvos komandos. Taip žaisti yra daug sunkiau, bet mes pasirinkome tokį kelia kadangi esame įsitikinę, kad to Lietuvos futbolui labiausiai trūksta. U-17 rinktinė yra jaunimas, kuris trokšta būti gerais futbolininkais ir ateityje atstovauti nacionalinę Lietuvos rinktinę, ir tokios rungtynės su stipriais varžovais mus tik augina ir stiprina, ypač vadovaujantis šia filosofija, o ne kita, nes jeigu mes žaisime tik ginantis, niekada neišmoksime atakuoti.“



Rinktinės saugas Karolis Uzėla pateikė keletą atsakymų atspindinčių dabartinę komandos padėtį:

Q: Kas tavo nuomone nulėmė rungtynių prieš norvegus galutinį rezultatą?
A: Kiek sėkmės pritrūko ir galėjom būt ramesni šiek tiek. Po pirmo įvarčio užvaldyti emocijų šokom į priekį gal kiek per atvirai ir po to buvom nubausti.

Q: Kaip vertini savo komandos pasirodymą pastarosiose rungtynėse?
A: Pats žaidimas buvo galbūt ne pats geriausias kokį galėtume pademonstruoti, bet tikrai neblogas, ypač kaip prieš tokią komandą. Smulkmenose gal kiek geresni buvo norvegai, ir tai galiausiai pasimatė rezultate, bet šiaip manau komandos buvo apylygės.

Q: Kaip tavo nuomone reikėtų žaist prieš turkus? Ar pirmu numeriu, žinant kad komandai reikalinga pergalė, ar antru turint omenyje, kad turkai yra grupės lyderiai?
A: Mes visą laiką žaidžiam pirmu numeriu, be to mums reikia pergalės, todėl manau nieko nekeisim ir žaisim pirmu numeriu.

Karolis Uzėla (dešinėje)


Dėkojame už bendradarbiavimą! Sėkmės rinktinei, mes jumis tikime!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą