2016 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Šmaikštus interviu su Matu Vareika

Lietuvos U-17 (gimusių 2000 m. ir jaunesnių žaidėjų) rinktinė ruošiasi sparčiai artėjančiam Europos U-17 čempionato atrankos turnyrui Alytuje. Ta proga pakalbinome keletą žaidėjų neįpareigojančiomis temomis – apie laisvalaikį, pramogas, pomėgius ir, tik šiek tiek, futbolo reikalais. Štai ką mums turėjo pasakyti šmaikštuolis komandos krašto saugas Matas Vareika:

Matas Vareika
Q: Trumpam atitraukime mintis nuo futbolo. Ką labiausiai mėgsti veikti, kai turi daug laisvo laiko?
A: Labiausiai mėgstu praleist laiką su draugais lauke ar kur kitur, pavyzdžiui kokiam renginyje. O rinktinėj su komanda laisvalaikiu žaidžiam kortomis „durnių“. Turim ryškų lyderį kuris dažniausiai lieka „durniumi“ – tai Matas Gudaitis. Dar „FIFA“ mėgstu lošti.

Matas Vareika su komandos draugu
Matu Gudaičiu
Q: „FIFA“ žaidi per PlayStation ar Xbox?
A: Per kompą.
Q: Ar tau patinka kinas?
A: Nelabai laiko turiu filmams, yra svarbesnių dalykų.
Q: O kaip su muzika?
A: Dažniausiai klausau kai važiuojam į rungtynes. Turim didelę „kolonkę“ ir vartininkas arba kapitonas pajungia savo mėgstamą muziką. Man patinka, gerai užsivedimui.
Q: Jeigu dabar galėtum savaitei išvažiuot atostogų – bet kur pasaulyje – kur važiuotum?
A: Skrisčiau į Ispaniją pažiūrėt El Classico.
Q: Ir už ką sirgtum?
A: Palaikyčiau „Realą“.
Q: Sugrįžkim prie komandinių reikalų. Kokie tavo manymu, vidiniai santykiai tarp žaidėjų ir trenerių? Ar bendravimas griežtai profesionalus ar skiriat laiko ir pajuokavimui?
A: Atmosfera komandoj labai gera. Visi žaidėjai puikiai sutaria. Labai geras santykis ir tarp žaidejų ir trenerių. Būna laiko kada daug juokiamės ir „prikolinam“. Bet būna ir rimtų dalykų, kada juoktis nėra laiko.
Q: Niekam ne paslaptis, kad sportininkai mėgsta vienas kitą pravardžiuot. Ar komandoj pravardžiuojate vieni kitus? Kas turi juokingiausią pravardę?
A: Taip, labai daug pasitaiko. Daugiausia erzinam iš žaidėjų tai Gudaitį. Jį pravardžiuojam kartais „sasyska“. Juokais žinoma. O iš trenerių tai Vaškūną labiausiai per dantį traukiam. Bet visada pagarbiai.
Q: Ar kolektyvas gerai priima tuos šmaikštavimus ar yra kas už tai supyksta?
A: Niekas nepyksta. Visi žino, kad juokas ir yra tiktai juokas. Čia ne patyčios, o šiaip tiktai tam, kad pasijuokt. Mūsų kolektyvas ir yra tuom stiprus, kad visi esam kaip vienam lygmenyje – ir žaidėjai, ir treneriai.

Mato Vareikos žaidybinis momentas

Dėkojame už linksmą interviu, Matai!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą