2016 m. spalio 28 d., penktadienis

LVJFA prezidentas aplankė Utenos rajono apskrities miestus

Prieš keletą dienų Lietuvos vaikų ir jaunių asociacijos prezidentas Vytautas Vaškūnas keliavo po Utenos rajono apskrities miestus. Norėdami pasigilinti į vizito priežastis, su juo susitikome ir trumpai pasikalbėjome.

Vytautas Vaškūnas (kairėje prie lango) ir Dainius Širvys (dešinėje) susitikime

Q: Koks kelionės tikslas?
A: Šią savaitę bendra iniciatyva kartu su Utenos apskrities prezidentu Dainiumi Širviu per dvi dienas aplankėme septynis miestus. Pirmąją dieną Rokiškį, Zarasus, Visaginą ir Ignaliną, o antrąją Uteną, Anykščius, Molėtus. Šios kelionės tikslas - susipažinti su vaikų ir jaunių futbolo aktualijomis, treniravimosi sąlygomis, teigiamais aspektais bei problemomis Utenos apskrities miestuose. Vizito metu susitikome su savivaldybės atstovais, vicemerais, sporto skyrių vadovais, direktoriais ir treneriais. Norėdamas išgirsti jų nuomonę, pasinaudojau proga ir pristačiau šiai dienai labai svarbią idėją – kompensacijos klausimą kurį svarstys vykdomasis komitetas artimiausiame posėdyje. Visi išgirdę idėją - tiek biudžetinės įstaigos (sporto mokyklos), tiek klubai palaikė ją šimtu procentų.

Q: Ką būtent reiškia kompensacija šiame kontekste?
A: Kompensacija tai piniginė išraiška kurią už išugdytą sportininką gauna atsakinga įstaiga. Šiai dienai yra taikomi dvigubi standartai kompensacijos mechanizme - ji taikoma tik klubams, o biudžetinėms įmonėms netaikoma. Tai yra akivaizdus futbolo visuomenės priešinimas. Mano idėja yra kad turi būti visiems lygios galimybės.

Q: Kas dar svarbaus paaiškėjo lankant miestus?
A: Visuose jų infrastruktūra treniravimuisi yra gera arba patenkinama. Pagrindinė problema yra žmogiškieji ištekliai - trūksta trenerių ir žaidėjų. Šis vizitas buvo tikrai labai reikalingas ir naudingas. Tai buvo pirma kelionė, ji pasisekusi, vėliau aplankysime kitus regionus ir pažindinsimės su jų padėtimi ir aktualijomis.


Dėkojame už bendradarbiavimą!
- LVJFA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą