2017 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

U-17 "Development Cup" Minske apibendrinimas

U-17 rinktinės treneris Svajūnas Česnulis pasidalino su mumis įvykiais iš Minske sausio 14-22 dienomis vykusio tarptautinio turnyro "Development Cup".


"U-17 rinktinė pradėjo stovyklą Kaune sausio 6 dieną. Žaidėjai gyveno Nacionalinėje futbolo akademijoje, treniravosi Kaune ir Marijampolėje.
Man stoti prie šios komandos vairo nebuvo sunku dėl puikaus trenerių Vytauto Vaškūno ir Gintaro Krasausko įdirbio bei taktikos tęstinumo - ypač kalbant apie žaidėjus iš Nacionalinės akademijos.
Viso į stovyklą buvo pakviesti 27 kandidatai. Komandoje trūko penkių pagrindinės sudėties žaidėjų kurie su U-18 rinktine išvyko į Granatkino turnyrą Sankt-Peterburge. Nebuvo pagrindinių komandos vartininkų – A.Bražinsko neišleido klubas, o T.Čepulis patyrė traumą, taip pat dėl traumų turnyre nedalyvavo R.Gudelis bei M.Gudaitis, todėl keli rinktinės kandidatai, kurie laukdavo savo eilės pagrindinio aštuonioliktuko užnugaryje, gavo progą pasirodyti ir šio turnyro metu rinktinei atstovavo pirmą kartą. Kaip varžybos parodė, gan sėkmingai.
Iš penkių rungtynių tris laimėjome - prieš Ukrainą, Gruziją ir Suomiją (ir ne be priežasties, daug atakavome - turnyre įmušėme 10 įvarčių), vienas sužaidėme lygiosiomis su labai galinga Izraelio komanda, ir tik vienas pralaimėjome – prieš Belgiją. Tai puikus pasirodymas.
Priešininkai turnyre dalyvavo itin pajėgūs - devynios iš dvylikos komandų pateko į Europos čempionato Elitinį raundą. Trenerių štabui vertinant rinktinės, o ypatingai debiutantų pasirodymą į tai buvo atsižvelgta.
Taip pat reikia nepamiršti, kad komanda per septynias dienas sužaidė penkias varžybas. Akivaizdu, kad krūvis žaidėjams milžiniškas. Į tokį turnyrą turėtume vežtis daugiau žaidėjų. Pavyzdžiui Rusija atsivežė 27 žaidėjus, o kitos komandos mažiausiai po 22. Turint daugiau žaidėjų treneriams ne tik lengviau rotuoti sudėtimi, bet ir žaidėjų krūviai protingai paskirstomi. Kalbant apie kelionę, viskas puikiai organizuota, neturėjome jokių rūpesčių.
Visumoje vaikinai tikri šaunuoliai. Turnyro metu jie atidavė visas jėgas ir kovėsi kaip liūtai. Per paskutines dvejas rungtynes turėjome tik keturis atsarginius žaidėjus, nes Arnoldas Baulin patyrė sunkią traumą, o Ernestas Mockus susirgo. Buvo tikrai nelengva. Turėjome naujų žaidėjų ir jie stengėsi įrodyti, kad yra ne prastesni už senbuvius. Tai tik sukėlė papildomą galvos skausmą treneriams prieš kiekvienas rungtynes renkant sudėtį. Nė vienu žaidėju trenerių štabas neliko nusivylęs. Nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie čia atvyko.
Taip pat viso personalo vardu noriu išreikšti dėkingumą Lietuvos Futbolo Federacijai už puikias sąlygas sudarytas ruoštis šiam turnyrui.






"Norime padėkoti visų žaidėjų treneriams ir žinoma visiems mus palaikiusiems, tiek Minske, tiek Lietuvoje." - pridėjo trenerio asistentas Gintaras Krasauskas.




Edvinas Eimontas ir Nerijus Dunauskas drauge su U-17 rinktine

Turnyro metu, Minske rinktinę aplankė LFF prezidentas Edvinas Eimontas ir generalinis direktorius Nerijus Dunauskas, kurie linkėjo sėkmės taip suteikdami vaikinams dar daugiau motyvacijos.




Dėkojame treneriams už bendradarbiavimą!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą