2016 m. rugsėjo 29 d., ketvirtadienis

Turnyro apibendrinimas U-17 rinktinės personalo akimis

Atranka į U-17 Europos čempionatą baigėsi ir aistros jau aprimo. Dar kartą susisiekėme su mūsų rinktinės personalu. Jie noriai pakomentavo savo komandos pasirodymą leisdami į dabartinę situaciją pažvelgti kitu kampu.

Sauliaus Čirbos nuotrauka

„Atrankines iš fizinio parengimo pusės vertinu gerai: nebuvo patirta traumų, dauguma žaidėjų prieš pat turnyrą gerino savo pajėgumo rekordus ir buvo tikrai gerai pasiruošę. Nors šis varžybų maratonas itin varginantis - per 5 dienas žaidėjai sužaidžia 3 rungtynes - vaikinai kaip liūtai visuose susidūrimuose kovėsi iki pat galo! Labai pozityvu, kad turėsime paskutiniųjų rungtynių fizinę analizę, tai objektyvūs faktai ir jų pagalba galėsime viską giliau ištirti. Aš nuo savęs noriu pasakyti didžiausią ačiū vaikinams, didžiuojuosi jais visais!
 - fizinio rengimo treneris Marius Čeliauskas


„Pagrindinis rinktinės vartininkas Arijus Bražinskas visas rungtynes garbingai ir pagirtinai gynė savo komandos vartus. Noriu stipriai padėkoti vartininkams ir visiems vaikinams, kad atidavė visą širdį už Lietuvą.
 - vartininkų treneris Mantas Gintalas


„Užduotis buvo patekti į kitą etapą ir nors to padaryti nepavyko, iki paskutinės minutės mes išlaikėm intrigą ir viltį. Už tai norėčiau padėkoti vaikinam. Nors mūsų varžovai tikrai buvo stiprūs, mes ne tik vien gynėmės, bet ir žaidėme atakuojantį futbolą. Toks pasirinktas planas buvo gal ir rizikingas, nes yra daug lengviau atsimušinėti, bet žiūrint į ateitį, futbolininkų vystymuisi tai labai svarbu, nes vien gindamiesi jie tiek neauga kaip žaidėjai. O mūsų tikslas ir yra paruošti juos pasitikinčius savo jėgomis ir galinčius ne tik gintis, bet ir atakuoti, nekreipiant dėmesio į tai, prieš kokį stiprų varžovą teks žaisti.
- treneris Gintaras Krasauskas

Sauliaus Čirbos nuotrauka

„Pirmiausia norisi pasakyti didelį AČIŪ komandai, kad atidavė save šiose trejose rungtynėse ir nei vienose žaidimo kokybe nenusileido varžovams. Kaip analitikas ir skautas mačiau visas Turkijos rinktinės rungtynes. Tai vienareikšmiškai stipriausia grupės komanda, tačiau mūsų vaikinai jiems davė gerą kovą, trenerių iškeltas individualias užduotis žaidėjai puikiai atliko, iš šono buvo labai smagu žiūrėti kaip Turkijos rinktinė visas rungtynes žaidė ne komforto zonoje ir ieškojo kitų variantų link mūsų vartų, nes jų praminti keliai praėjusiose rungtynėse prieš Ukrainą ir Norvegiją čia neveikė. Tai buvo neabejotinai sunkiausios rungtynės, kurias žaidė Turkijos komanda šioje atrankoje. Be abejo gaila, kad neišnaudojome savo progų: standartai buvo geri, 80+1 minutę turėjome 100% progą kur pritrūko tik kelių centimetrų, kad būtų pelnytas įvartis, kuris savo ruožtu galėjo atvesti į pergalę ir kitą etapą, bet vaikinai atidavė viską ir ačiū jiems už tai. Jau šiandien keliame naujus tikslus. Po mažiau nei keturių mėnesių vyks "Development Cup" turnyras Minske, kur dalyvaus daug pajėgių nacionalinių rinktinių iš Europos ir Azijos, tad komanda ir trenerių štabas jau nuo dabar orientuotas ir motyvuotas paaugti, patobulėti ir puikiai pasirodyti šiame turnyre.
futbolo analitikas Linas Treigys


„Mūsų šiai dienai pasirinktas ir vykdytas treniruočių ir žaidimo procesas nedavė rezultato čia ir dabar, tačiau tai tvirti ir gerai apgalvoti žingsniai judant mūsų pačių pasirinktu keliu pirmyn. Didžiuojuosi savo komanda, nes jie įdėjo visas įmanomas pastangas. Su tokiu ryžtu kokį jie demonstravo net neabejoju mūsų ateities sėkme. Visa širdimi tikiu šia rinktine ir MYLIU ją.“

vyr. treneris Vytautas Vaškūnas

Sauliaus Čirbos nuotrauka

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą