2016 m. spalio 7 d., penktadienis

Lietuvos U-19 pasiruošimas atrankos varžyboms

U-19 Europos čempionato atrankos turnyras eina į pabaigą. Tuo tarpu rinktinės treneris Svajūnas Česnulis supažindina mus su komandos pasiruošimo proceso ypatumais.

Rinktinės treneris Svajūnas Česnulis
"Paskutinės prieš turnyrą stovyklos metu mes dar neturėjome keturių žaidėjų kurie grįžo tik spalio antrą vakare, tarp jų – trys iš Italijos ir vienas iš Olandijos.
Jaunesnių rinktinių žaidėjai dažnai turi daugiau žaidybinės praktikos kartu, o mūsų komandos, U-19, net devyni žaidėjai jau žaidžia užsienyje, todėl ši rinktinė turi kiek mažiau tarpusavio sąlyčio. Kaip studentams trūksta vienos nakties prieš egzaminą, taip mums dar pritrūko vienos stovyklos, todėl, kad minėti žaidėjai atvažiuoja prieš pat turnyrą ir prieš rungtynes jiems lieka tik viena treniruotė kartu su komanda.
Be to, labai gaila, kad Edgaras Dubickas rungtyniaujantis Italijoje prieš savaitę patyrė traumą, jis buvo užsigarantavęs vietą, dar traumuotas Žalgirio B žaidėjas Lukas Vaičiūnas kuris nespėjo atsistatyti, Rokuiža iš Kėdainių Nevėžio neatvyko dėl asmeninių priežasčių.
Šešioliką pagrindinių žaidėjų atrinkti buvo kiek lengviau, tačiau galiausiai likus dviems vietoms į aštuonioliktuką nuspręsti tapo itin sunku. Mes rinkomės iš keturių žmonių ir diskusija šiuo klausimu vyko apie keturias valandas, kol galiausiai priėmėme sprendimą. Vėliau žaidėjai buvo apklausti ir išreiškė savo nuomonę.
Žaidėjai į aštuonioliktuką pateko tie, kurie šiai minutei yra geriausiai pasiruošę, o ne tie kurie buvo geresni praeityje - pavyzdžiui prieš du metus , o šiuo metu yra praradę formą, nes išvykę į užsienį metus laiko neturejo žaidybines praktikos, ir žinoma ne tie kurie nespėjo atsistatyt po traumų.
Visus varžovus mes gerbiame, tačiau jų nebijome, ir turnyre pasižadame palikti visą širdį aikštėje ir kovoti iki pat galo, kaip priklauso nacionalinėms rinktinėms."

Dėkojame už bendradarbiavimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą